Nyheter

Trädgårdsåret 2020 i bilder

 

Trädgårdsgruppen har utöver nyplantering underhållit trädgården med bevattning, gödsling, rensning, beskärning, gräsklippning och hantering av julbelysningen m.m.  Fler bänkar och bord har också införskaffats för kaffestunden utomhus. 


Nyplantering under året i urval

Örtagården

Nya örter och en vindruvsranka har planterats. Örtagården är till för alla boende och här kan ni hitta basilika, mynta, salvia, rosmarin, timjan, oregano och ljuvlig lavendel.

 

Örtagården



Pergolan 

Ringblomma och förgätmigej planterades i pergola rabatterna. Hallonbuskar planterades i anslutning till pergolan och även i rabatten mot Flottbrovägen huset. Bakom pergolan planterades två rabarber buskar att njuta av till nästa sommar.



Pergolan


Hallonbuskar

 

Badstrandsvägen 

Tusensköna och vallmo planterades här. 





Rabatten längs Badstrandsvägen


Gammelgårdsvägen 

På gaveln planterades solrosor och dessa trivdes så bra att de blev gigantiskt höga! Rosa malva, ringblomma och prästkragar planterades också.



Solrosrabatten på Gammelgårdsvägen


Våren är här! 

Vill du vara med och ta hand om vår fina trädgård och har idéer på hur vi kan förändra och utveckla vår utemiljö? Vi söker fler deltagare till trädgårdsgruppen och berättar gärna mer om vad det innebär! Kontakta Sara Lundberg



_
_